ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!

D2Σάββατο 21 Ιανουαρίου 9:30 π. μ. και το πολιτιστικό μας ταξίδι στην Αθήνα ξεκίνησε με καλή διάθεση και ευχάριστες αναμνήσεις περασμένων ταξιδιών, για κάποιους από εμάς, που είχαμε χρόνια να βρεθούμε. Ο καλός καιρός σύμμαχός μας, για να απολαύσουμε τη γαλήνια θάλασσα και τον χιονισμένο Παρνασσό στο βάθος. 

 

 Γύρω στη 1:30 μ. μ. φτάσαμε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία». Για πρώτη φορά εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου, για να τιμήσει το αφιερωματικό έτος «Ελλάς – Ρωσία» 2016, σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης, έργα μικροτεχνίας και γλυπτά, θρησκευτικά σκεύη, κοσμήματα που φορούσαν οι τσαρίνες, σερβίτσια αλλά και ο αρχαιολογικός πλούτος, που αφορά στον σκυθικό πολιτισμό (5ο αι. π. Χ. ), ο οποίος διασταυρώνεται με τον ελληνικό. 

 

Όλα προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία οι Τσάροι Ρομανόφ, με πρώτο τον Μεγάλο Πέτρο (1672-1725) συνέλεγαν από τα τέλη του 17ου αι. και επί δύο ακόμα αιώνες, με σκοπό να δημιουργήσουν πλουσιότατες συλλογές έργων τέχνης. Σε ξεχωριστή αίθουσα εκτίθενται αντιπροσωπευτικοί πίνακες της ευρωπαϊκής ζωγραφικής: Ντελακρουά, Ρούμπενς, Γκρέκο, Ροντέν κ.ά. Ο θαυμασμός για τα έργα ήταν έκδηλος σε όλους, και .…ιδιαίτερα (για ορισμένα μέλη της ομάδας μας…) για τον πίνακα με τη Σωσάννα! 

 

Το γλυπτό με θέμα τον μύθο του Έρωτα και της ψυχής τοποθετημένο με ξεχωριστή θέση καθώς και ο πίνακας του Εl Greco «Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος». Το Ερμιτάζ αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου. Η έκθεση, σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τη χώρα μας, διαρκεί έως τις 26 Φεβρουαρίου.

 

     Στη συνέχεια, και στο ελεύθερο πρόγραμμα που ακολούθησε, η Πλάκα αλλά και τα καταστήματα του κέντρου είχαν την τιμητική τους! Μετά από αρκετή ώρα βόλτας – τσουχτερό το κρύο της Αθήνας – και αφού καμαρώσαμε τους τσολιάδες μας στην αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα, πήραμε το λεωφορείο για το θέατρο «Κάππα», όπου παρακολουθήσαμε την εξαιρετική κωμωδία του Francis Veber «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ». Εύστοχες ατάκες, διασκεδαστικοί διάλογοι, απολαυστικός ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως Φρανσουά Πινιόν και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Πιερ Μπροσάν αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε!

 

Η επιστροφή στην πόλη μας (που είχε και την έναρξη του Καρναβαλιού…) ήταν, επίσης, ευχάριστη. Με συνοδεία την υπέροχη φωνή της κ. Θεοδώρας σιγοτραγουδήσαμε αγαπημένα παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια!

 

Υ.Γ. Όπως όλοι διαπιστώσαμε, ο αγώνας…. για την «Προεδρία» της ΟΙΚΙΠΑ καλά κρατεί…. 

Η «χημεία»  μεταξύ των υποψηφίων εξαιρετική και κάνει την Οικοπαρέα μοναδική!!!!

Αγαπημένοι φίλοι, και εις άλλα… με υγεία.

 

 

Κ.Κ.

Μια φίλη …απ’ τα παλιά!