Απαραίτητη η τάξη στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

E1Είναι η γνωστή η ασυδοσία, που επικρατεί εδώ και χρόνια στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας (πεζόδρομοι, πλατείες, στοές κλπ), με αποτέλεσμα η διέλευση  πεζών και οχημάτων ανάγκης να καθίσταται προβληματική. Οι προηγούμενες κανονιστικές διατάξεις είτε ήταν ατελείς είτε δεν εφαρμόζονταν από τους επαγγελματίες, παγιώνοντας έτσι μια εικόνα «αναρχίας» και αυθαιρεσίας σε βάρος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών.

Με βάση το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση διαμόρφωσης της νέας κανονιστικής διάταξης για τους κοινόχρηστους χώρους στην Πάτρα (η προηγούμενη έληξε στις 31/12), θα πρέπει οι νέοι κανονισμοί να είναι αυστηροί και σαφείς, χωρίς «παραθυράκια» και εξαιρέσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι, παρά τη θετική πρόταση της ομάδας εργασίας του Δήμου (τεχνική υπηρεσία) στη Δημοτική Αρχή, ασκούνται  πιέσεις για εξαιρέσεις και μεταβατικές διατάξεις, που φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις….

Καλούμε τους αρμοδίους να προτάξουν το γενικότερο συμφέρον της πόλης απέναντι στα όποια μικροσυμφέροντα, στα οποία δεν επιτρέπεται να ενδώσουν. Στόχος πρέπει να είναι η άμεση ψήφιση (και βεβαίως η υλοποίηση) ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για μια βιώσιμη Πάτρα.